Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съпругът на медсестрата, починала с ковид: Върнаха ни я без обеците!
COVID-19 Важно Здраве Пазарджик Регион

Съпругът на медсестрата, починала с ковид: Върнаха ни я без обеците!

Дарина Огнянова Кадър: МБАЛ "Пазарджик"
Дарина Огнянова Кадър: МБАЛ "Пазарджик"

Върнаха тялото на жена ми без златните обеци, това се нарича мародерство, коментира полицаят Костадин Огнянов, съпруг на починалата с ковид старша медицинска сестра Дарина Огнянова.

Жената издъхна в пазарджишката болница, повалена от заразата, а мъжът й е полицай в сектор „Пътна полиция“ Пазарджик.

Потресен, човекът разказа как от болницата в областния град са върнали жена му вече мъртва без златните й обеци, които наскоро тя е дъщеря им избирали с такова огромно желание.

Дарина много се радвала на бижутата. „Върнаха й златното синджирче и гривната, но къде са обеците? Разберете ме правилно, не съм за едни златни обеци, но те са спомен от жена ми. Това се нарича мародерство“, заяви Огнянов, цитиран от Блиц.

Костадин Огнянов разказа, че ваксината на Дарина е била поставена преди около месец. Старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е почина на 6 април с КОВИД-19, въпреки че е била имунизирана. Тогава бе оповестено, че тя има и редица тежки диагнози, сред които и автоимунно заболяване.

Преди време Огнянова пожелала да даде пример, като на 11 февруари обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на Pfizer-BioNTech.

Полицай Огнянов е крайно възмутен и от отношението на д-р Сертов, който бил завеждащ комисия на ТЕЛК в Пазарджик. Месец преди трагедията Дарина отишла да си подаде наново документите, защото предишното й телково решение изтичало. Д-р Сертов обаче я върнал за някакъв липсващ документ.

„Жена ми беше медицинско лице и перфектно си беше подготвила документите. Сертов й казал-Сега ще видиш ти, преди две години мъжът ти състави глоба на жена ми“, заяви полицай Костадин Огнянов, цитиран от БЛИЦ.

Той твърди, че освен че е лекар в ТЕЛК, д-р Сертов поставял и обслужвал всички климатици в пазарджишката болница. Когато Дарина Огнянова изкарала няколко дни в интензивното отделение в болницата, малко преди да почине, Огнянов срещнал лекаря и му казал: „Докторе, жена ми не докача ТЕЛК, в интензивното е“, докторът го изгонил с думите: „Я се разкарай от тук, махай се веднага“.

„Животът на жена ми започна в тази болница, когато беше на 18 години, там свърши, когато беше на 51. Как не ги е срам да й откраднат бижутата“, повтаря потресен вдовецът. Семейството има 20-годишна дъщеря студентка и по-голям син, който е разследващ полицаи в Пазарджик“. Погребението на Дарина Огнянова е било на 8 април.

„Дарина Огнянова е старша медицинска сестра на Отделението по урология на МБАЛ-Пазарджик. Тя е от медиците в лечебното заведение, на които днес беше поставена втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech. До момента няма практически опит как ваксините срещу SARS-CoV-2 влияят върху хората с автоимунни заболявания, но въпреки това Дарина Огнянова решава да се имунизира“, гласи съобщението на страницата на болницата.

„Преди 4 години бях диагностицирана с множествена склероза и склеодермия. Имам и други придружаващи заболявания като болест на Хашимото, Синдром на Рейно и пулмофиброза, но лекуващият ме ревматолог д-р Горанов ме посъветва да се ваксинирам, защото ваксината на Pfizer и BioNTech е безопасна за хората, страдащи от автоимунни заболявания. И аз реших да се имунизирам, защото се срещам с пациенти, които не знам дали не са носители на коронавируса. Освен това отделението, в което работя беше определено за триаж и през него преминаваха болни, които са съмнителни за Covid-19. Искам да предпазя себе си и семейството ми“, разказва самата Огнянова приживе./ПловдивПрес

Още

Проверяват случая с починалата медсестра в Пазарджик

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...