Quantcast
Новини Пловдив » България » Тежко убийство в София! Жена е пребита до смърт от мъжа си вкъщи
България Крими Съд и Прокуратура

Тежко убийство в София! Жена е пребита до смърт от мъжа си вкъщи

Белезници
Белезници

46-годишна жена е била пребита до смърт от мъжа, с когото е живеела на семейни начала в София, предава Dir.bg, като се позовава на информация от роднините на жертвата. За убийството не бе съобщено в официалния бюлетин на МВР.

Мария Кокилкова е открита мъртва в жилище в столичния кв. „Бенковски“ в ранните часове на 8 април. След подадения сигнал на тел. 112 на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Тялото на жената е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина, където съдебните лекари установяват множество следи от насилие по цялото тяло, включително черепно-мозъчна травма.

По думите на дъщерята на убитата жена, Мария е пребита до смърт с юмруци и ритници.

„Искам нашата трагедия да стигне до повече хора и тази история да спаси поне една душа и да спести мъки на други хора“, каза на братът на убитата Мария – Ангел Кокилков.

От МВР потвърдиха за случая и допълниха, че разследването се води от Второ РПУ в София, като е уведомена и прокуратурата. Мъжът, с когото жертвата е живеела на семейни начала, е бил задържан първоначално за 24 часа.

По неофициална информация, след излизане на първоначалната експертиза от Съдебна медицина, досъдебното производство е преобразувано за убийство, на задържания е повдигнато обвинение и му е наложен 72-часов арест.

Братът на Мария разказа още, че през цялата си връзка тя е била жертва на системен физически тормоз. При два от побоите жената е била с фрактури на ръцете, но така и не е пожелала да подаде жалба срещу насилника си, който й е вменявал вина.

По данни на фондация „Анимус“ през 2020 г. 25 жени са били убити от своите настоящи или бивши партньори. Домашното насилие и неглижирането му като проблем е и причината на Ангел да даде гласност на личната си трагедия. „Трябва обществото да е активно, защото всички мълчат и се стига до убийства“, категоричен е младият мъж.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...