Новини от Пловдив » Важно » Проф. Константинов: Безумие е да има избори през лятото, никой няма да гласува
България Важно ИЗБОРИ 2022

Проф. Константинов: Безумие е да има избори през лятото, никой няма да гласува

проф. Михаил Константинов
проф. Михаил Константинов

„Нуждаем се от единство и правителство ще има. Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Отиваме към Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства.“ Това заяви в ефира на БНТ математикът и шеф на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

По думите му е безумие да има избори през лятото. Причината – тогава никой няма да отиде да гласува.

Проф. Константинов подчерта, че на тазгодишните избори работата е била четири пъти повече отколкото на миналите избори. Това, което се случи във Велико Търново – спиране на машинното гласуване, показва защо в Европа няма такова гласуване.

„Там имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите. Ако там нямаше хартиени бюлетини, вотът щеше да бъде касиран“, коментира проф. Константинов.

27% от секциите, където имаше машини, гласуваха с машини. И каква изненада – преди 2 години на европейските избори точно 27% пак гласуваха с машини, обясни още той.

По думите му вотът в чужбина е донесъл 4 мандата – 3 за партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и 1 за „Демократична България“ с лидер Христо Иванов.

Още

Сачева: В ГЕРБ сме длъжни да предложим правителство
Най-вероятната развръзка: Слави връща мандата, нови избори през юли

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...