Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Глобиха 127 пешеходци в Пловдив
Градът Пловдив

Глобиха 127 пешеходци в Пловдив

Глобата за водач, отнел предимство на пешеходец, е 50 лева
Глобата за водач, отнел предимство на пешеходец, е 50 лева.

127 пешеходци са глобени днес при акция, проведена от пловдивската полиция. Засиленият контрол на органите на реда цели подобряване на дисциплината на пътя от страна на пешеходци и водачи.

От 10 до 16 часа служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 542 водачи, а констатираните нарушения на водачи и пътници, за които е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата, са 967. Установените случаи за нарушения от страна на пешеходците са 127, като при 7 от проверките са съставени актове за неспазване на светлинните сигнали на светофарната уредба и внезапно навлизане на пътното платно. 120 са санкционираните пешеходци, пресекли на необозначени за целта места, с което са рискували живота си и са създали предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

238 са констатираните нарушения, извършени от водачи. 177 от тях са глобите по фиш, а актовете са 61.

Глобата за водач, отнел предимство на пешеходец, е 50 лв., а при констатиране на нарушението се отнемат и контролни точки от талона. Пешеходците ги грози санкция от 20 до 50 лв., като по- високата глоба се налага за преминаване на червен светофар или за прескачане на пътни заграждения.

Бързо производство под надзора на прокуратурата е започнато срещу водач, управлявал МПС под въздействието на наркотични вещества. Трима шофьори са получили актове за преминаване на червен сигнал на светофара, а  14 са говорили по мобилен телефон, докато шофират.

24 от водачите не са си сложили обезопасителен колан.

Глобени с фиш са 86 шофьори за неспазване на пътни знаци. Други  27 са санкционирани за неизрядни документи. Глобените за неправилно паркиране и престой са 28 .

17 са глобените водачи, които не са използвали светлинна сигнализация . Продължава засиления контрол и по спазването на скоростните режими.

От 9 до 12 април камерите на пловдивската „Пътна полиция“ са заснели 3 656 нарушения. Техническите средства са документирали нарушенията, извършени от водачи, които не са се съобразили с максимално допустимата скорост по пътищата в Пловдив и областта./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...