Quantcast
Новини Пловдив » България » Министър Ангелов: До дни ще имаме отговор за втората доза с „АстраЗенека“
COVID-19 България

Министър Ангелов: До дни ще имаме отговор за втората доза с „АстраЗенека“

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

До края на седмицата ще имаме отговор за втората доза с „АстраЗенека“, каза пред bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.“Ще дадем ясен отговор на въпроса дали могат да си слагат втората доза, защото има и такива, които вярват в тази ваксина и искат втората им доза да е с нея. Има и такива, които категорично желаят да си я поставят. На тези хора трябва да дадем експертно мнение“, обясни Ангелов.

Той уточни, че този отговор ще бъде стъпил само на научните факти и доказателства, както и на мнението на експерти.“Ние работим с медицина, основана на доказателства. Трябва да имаме доказателство, на което да стъпим. То да е научно обосновано, за да отговорим на хората. В другия случай ние не сме лекари“, категоричен бе Костадин Ангелов.

„Осъзнавам на какво са подложени българските граждани. Информацията е разнородна, идва от много места, като голяма част от тях са непроверени. Хората са объркани и изплашени и нашите експерти ще дадат отговор в срок и ще информираме обществото възможно най-скоро“, каза още Ангелов. По думите му винаги трябва да има план Б. Ако противникът е коронавирусът, трябва да можеш да предвиждаш всички ходове и да взимаш алтернативни решения, допълни здравният министър.

„В медицинската наука няма брой на атителата, който да има отношение преди поставяне на ваксината. Лекарите сме последователни. Ние работим с доказателства. Решението е индивидуално – на колко години е човекът, дали има заболявания, какъв е имунитетът му и т.н. Медицината освен наука е и изкуство“, обясни той.

Във връзка с дистанционното обучение, проф. Ангелов заяви: „Ние се справяме по-добре по време на втората вълна, справяме се и при третата. Имайте ни доверие. България е една от малкото държава, която изведе образованието в приоритет. Това, че скоро не сме имали починали учители, е постижение“.

„Тенденцията на намаляване на случаите е трайна. Пътят е правилен. Намерихме златната среда“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов. По думите му най-големият проблем е умората в медиците./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...