Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Няма край: „Пловдив 2019“ троши над 3 милиона и през 2021 г.
Без категория Култура Общество Пловдив

Няма край: „Пловдив 2019“ троши над 3 милиона и през 2021 г.

Бюджетът на "Пловдив 2019" набъбва до 5,5 млн. лв.
"Пловдив 2019" пак ще има значителен бюджет.

Ваня ДРАГАНОВА

Фондация „Пловдив 2019“ ще разполага с бюджет от над 3 млн. лв. и през 2021 г., въпреки че по плановете на градската управа отпреди година към този момент тя трябваше вече да бъде закрита. Пандемията обаче забави реализацията на вече одобрените проекти и точната сума, с която във фондацията ще разполагат през настоящата година, е 3 186 000 лв.

С част от тях по т. нар. програма „Наследство“ ще се финансират изключително смислени събития като „Opera Open“, но всъщност този фестивал беше натрупал популярност и престиж далеч преди 2019 г., когато Пловдив беше Европейска столица на културата. Тоест той не е наследство в чистия смисъл на думата, но наследници на екзотичните събития от 2019 г. със сигурност ще има.

Фондацията разполага със силно лоби в местната власт, което търси начин тя да не бъде закрита. Така се планира „Пловдив 2019“ да  измести сдружение „Алианс за равни права и устойчивост“ като партньор на общината в реализацията на проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование“, а след това да кандидатства и по други проекти.

„Ако намерят начин да се самоиздържат, нямам против фондацията да продължи да съществува“, коментира пред ПловдивПрес кметът Здравко Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...