Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът Радев: Надявам се тази седмица да се свика Народното събрание
България Важно Политика

Президентът Радев: Надявам се тази седмица да се свика Народното събрание

Румен Радев

Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, трябва да спазваме стриктно Конституцията и законите. След като ЦИК обнародва имената на бъдещите депутати, тогава ще издам указ с датата за свикване на първото заседание на Народното събрание. Това каза президентът Румен Радев преди прожекцията на филма „Ханът и империята“ на Киномания в НДК. На нея присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Нека караме по ясно определена хронология според закона и Конституцията. Нека видим обнародването на списъка от народни представители от ЦИК, съответно ще взема решение и издавам указ за свикването. Оттам, разбира се, нямам никакво намерение да бавя. Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и стабилно, оперативно, редовно правителство“, обясни държавният глава.

По думите му се  засилват спекулациите от определени политически партии и “ поръчкови коментатори“ относно служебното правителство. Това явно издава само страх някакъв и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство, каза Радев.

„Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, но трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията, и на закона. Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети, допълни президентът.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...