Quantcast
Новини Пловдив » България » Томислав Дончев: Сведохме политиката до песни, танци и надвикване
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Томислав Дончев: Сведохме политиката до песни, танци и надвикване

Томислав Дончев
Томислав Дончев

„Притеснява ме, че сведохме политиката до песни, танци и надвикване. Тя е вземане на решение. За това се изисква освен мъжество, и способност да носиш отговорност”, заяви Томислав Дончев на брифинг, на който ГЕРБ представи анализа си на изборните резултати. „Като първа политическа сила ние сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Ще предложим такова, което би могло да работи и да решава проблемите, както и да гони амбициозните цели, които сме си поставили”, каза той.

Дончев обясни, че премиерът Бойко Борисов не присъства на пресконференцията, тъй като води серия от международни разговори, предаде Нова.

„Това е победа въпреки всичко, въпреки горещото политическо лято от миналата година, въпреки пандемията, въпреки социално-икономическата криза, въпреки опитите да бъде омаскарен изборният процес”, коментира Дончев. И допълни: .

„Обичайно опитите да се заобиколи първият и да бъде сглобена конструкция от всички останали завършват зле. Не го четете като страст към властта. Тя тежи много, ако имаш крехки рамене, може да ти счупи гръбнака. Това, че си против някого, не е кауза, а само липса на кауза”, каза още той.

По думите му промени в ГЕРБ ще има. „Системите трябва да се реформират непрекъснато, за да бъдем по-близо до очакванията на хората“, заяви Томислав Дончев.

„Мисля, че с демокрацията не можем да бъдем предозирани. Колкото пъти трябва да има избори – толкова. Няма как един политик да се притеснява да се яви на проверка. Друг въпрос е как се отразяват на дългосрочните цели на страната серия от краткосрочни правителства. Не мисля, че се отразяват добре. В крайна сметка обаче, ако суверенът е решил, че вотът му трябва да бъде зачетен още веднъж – това ще се случи. Нямам уплах от служебен кабинет”, коментира още той.

На въпрос дали от ГЕРБ водят разговори с „Има такъв народ” Дончев отговори: „Не са водени разговори или преговори. Не сме просили подкрепа от никого. Ако обърнете внимание в голямата си част, те са си казали с кого биха се кооперирали. Готови сме с предложение за кабинет, както и с номинация за председател и зам.-председател на Народното събрание. Имайте търпение няколко дни.”

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...