Quantcast
Новини Пловдив » България » Трагедията в Кърджали: Стоян бил привързан към майка си, не е ясно защо е извършил убийството
България Важно Крими

Трагедията в Кърджали: Стоян бил привързан към майка си, не е ясно защо е извършил убийството

Трагедията се разигра на шестия етаж в този блок, снимка: 24 часа
Трагедията се разигра на шестия етаж в този блок, снимка: 24 часа

22-годишен студент уби с нож майка си в жилището им в Кърджали. Тежкото престъпление е извършено днес рано сутринта в апартамент на последния шести етаж на блок в района на пазара. Все още не са ясни мотивите на младия мъж. Убитата е 52-годишната Даниела Дамянова. Тя е учителка по български език и литература. Синът ѝ Стоян е студент в Пловдив, пише „24 часа“.

Прибрал се в Кърджали, защото лекциите му са онлайн. Няма данни да е страдал от психическо заболяване или да е вземал наркотици. Стоян е наръгал майка си няколко пъти с кухненски нож. Жената успяла да излезе от апартамента, за да потърси помощ. Позвънила на съседен апартамент и живеещият в него извикал линейка.

Ранената била откарана в кърджалийската болница, където след няколко минути издъхнала от раните си. По пода на етажната площадка личаха големи следи от кръв, изтекла от наръганата жена. Цял предобед полицаи бяха отцепили района на блока, в който се намира апартаментът.

Докато криминалисти извършваха оглед на местопрестъплението, влизането в жилищния вход не беше разрешено. По образуваното досъдебно производство са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата.

Стоян е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство. В Кърджали е известен като умен и добър младеж. Не е осъждан, няма криминални прояви. Убитата Даниела е дългогодишна учителка в училище в Джебел.

Тя многократно е награждавана за добрата си работа като преподавател за 24 май. Съпругът на Даниела Дамянова е бивш служител в транспортна полиция. В момента работел във Великобритания. Семейството било сплотено, нямало скандали и по нищо не личало, че може да се случи такава трагедия. Стоян бил силно привързан към майка си./ПловдивПрес

Още новини по темата

22-годишен студент закла майка си в Кърджали

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...