Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Шефът на полицията в Пловдив: Не правим компромис за пияни и дрогирани шофьори!
Градът Пловдив

Шефът на полицията в Пловдив: Не правим компромис за пияни и дрогирани шофьори!

Старши комисар Йордан Рогачев
Старши комисар Йордан Рогачев

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев излезе с позиция, след пресконференцията на шефа на Трафик СОТ и информационния портал Трафикнюз Александър Апостолов.

„Няма и не може да има компромис за гражданите, извършили престъпления, свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус. Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен областна дирекция“, казва той.

Ето цялата позиция на старши комисар Йордан Рогачев:

Още при встъпването ми в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив заявих пред хората кои са основните ни приоритети на работа. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите, извършили престъпления, свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите.

И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус. Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес.

Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало.

Още новини по темата

Шефът на „Трафик“: Не употребявам наркотици, акцията срещу мен е заради разследванията ни

Собственикът на Трафик дава пресконференция за инцидента с опиатите и ареста

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...