Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Дани Каназирева си тръгва с тъга от Областна управа, изпратиха я с цветя и аплодисменти СНИМКИ
Важно Общество Община

Дани Каназирева си тръгва с тъга от Областна управа, изпратиха я с цветя и аплодисменти СНИМКИ

Дани Каназирева благодари на колегите си

Галина ГЕОРГИЕВА

В Областна управа натрупах най-ценния опит. Това призна на раздяла с колегите си областният управител Дани Каназирева, която напуска поста и отива в 45-ия парламент. Тя беше водач на листата на ГЕРБ-СДС и става и утре ще положи клетва като депутат.

Служителите на областната администрация застанаха във фоаието на сградата, зад Дани Каназирева се наредиха заместниците й – Петър Петров, Евелина Апостолова и Димитър Керен.

Дани Каназирева сподели, че си тръгва с тъга и със сълзи на очите се сбогува със служителите на областната администрация. Колегите й я изпратиха с цветя и аплодисменти. През цялото време областният управител се вълнуваше, а първите й думи бяха изпълнени с благодарност към  всички, с които е работила през последина и половина.

Петър Петров подари на Дани Каназирева цветя и картина

„Искам да благодаря на моя прекрасен екип- това са експерти, които от години работят в Областна управа. Още първия ден, когато дойдох, им казах, че не аз, а  те са важни, защото ще продължат работата на тази важна институция за нашия регион. Винаги съм вярвала, че най-правилните решения са експертните решения, само така можем да бъдем полезни на хората и да отстояваме обществения интерес“, заяви Дани Каназирева. Тя припомни, че е била областен управител в най-тежката година на изпитания не само за България, но и за целия свят. „Както казвам, ако беше лека, нямаше да се падне на мен. Свикнала съм през целия си път да преодолявам трудности, но това става със силен и подготвен екип – това е формулата на успеха на Областна управа“, похвали се Каназриева.

„Благодарим, че успяхте да намерите път към всеки един от нас. Пожелаваме ви по новия път много амбиция, здраве и да не забравяте, че сте тръгнали от най-хубавия град в България. Сърдечно благодарим и винаги ще се гордеем с вашите добри постижения“, каза зам.-областният управител Петър Петров, който ще наследи Каназирева на поста, докато новото правителство назначи титуляр. Освен саксия с бели цветя, той й подари и картина със заръката да я сложи в кабинета си в Народното събрание.

„Надявам се да запазите достойното място, което зае Областна администрация като институция, отстояваща обществения интерес“, обърна се към колегите си Каназирева.

Тя изброи част от свършеното  от ноември 2019-а, когато пое поста на областен управител досега. Каза, че  оставя работеща организация в лечебните заведения. “ Имаме достатъчно на брой разкрити легла, обезпечени с нужния персонал. Искрено се надява, че който и да дойде след ме, ще продължи тази политика в преодоляването на тази здравна криза. Тя трябва да бъде базирана на две неща – уважение към всяко лечебно заведение и бърза реакция и в комуникация с всички държавни органи на нациоално ниво. Всеки директор на болница знаеше, че може да ми се обади по всяко време на денонощието. Реагирах незабавно. Факт е, че проф. Костадин Ангелов откликваше на обажданията ми и в рамките на минути намираше решение“, припомни тя.

Каназирева наблегна и на пътните проекти, които са реализирани през това време.  Похвали се, че близо  200 км пътища се ремонтират в областта и се надява дса бъдат довършени от новия областен управител.

„Има средства за пътя до Лилково и Бойково. Тече процедура за изпълнител на Югоизточния обход на Пловдив. Общината трябва да отчужди два имота, за да не се възпрепятства проекта. Ремонтът на пътя Раковски-Брезово се забави малко, но имам уверението, че ще бъде готов до 30 април. Приоритет номер 1 на всички – и областен управител, и народни представители и кметове трябва да бъде разширението на Околовръстния път. Ремонтът е важен, не можеше в това състояние да остане пътят. За осечката Девин -Кричим се работи по изграждането на нова подпорна стена. Мостът при Пръвомай на село Градина в тази година трябва да започне и неговото изграждане. Много проблеми решихме във ВиК инфраструктурата, предстои да решим още“, каза Каназирева.

Тя се зарече да следи три казуса и като народен представител. „Първият е кариерите в Белащица. Едната кариера договорът й изтече вече, има риск за другата, която е до 2022 година,  надявам се делото срещу нея да продължи до изтичането и на този договор.  Биоцетралата в Труд също ще следя зкъсо. За да заработи, трябва да се направят огромни инвестиции в опазването на околната среда. Всички документи са в Областна управа и не трябва да се допуска компромис. Ще бъда до хората“, категорична е Каназирева. Тя допълни, че ще следи да бъде изпълнен докрай и проекта с новия водопровод в Брестовица.

„Не спряхме да отговаряме на хората. В последната година се увеличиха много сигналите в Областна урава. Някои се обръщаха към мен с искания извън моите правомощия, а те са в прерогативите на община Пловдив. Стотици сигнали сме получавали  за „Рогошко шосе“ и си позволих да изпратя писмо на кмета Здравко Димитров и да давам съвети. Хората не могат да карат колите си. Много сигнали получихме и за ВиК и за  „Беломорски“ и „Остромила“ – пътната инфраструктура и проблеми с осветлението“, обобщи  Каназирева.

Какво каза за политическата обстановка Дани Каназирева  и предлагал ли е Бойко Борисов министерски пост – четете след малко

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...