Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каназирева на въпрос на ПловдивПрес: Борисов не ми е предлагал министерски пост
България Важно Политика

Каназирева на въпрос на ПловдивПрес: Борисов не ми е предлагал министерски пост

Дани Каназирева
Дани Каназирева

Галина ГЕОРГИЕВА

Бойко Борисов не ми е предлагал пост на министър. Това е несериозно“. Така отговори на въпрос на ПловдивПрес Дани Каназирева, попитана дали премиерът и лидер на ГЕРБ й е предлагал министерски пост. Както вече е ясно ГЕРБ ще предложи кабинет, Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, а неофициално се твърди, че такъв ще бъде Даниел Митов.

“ Никога за мен постовете не са определящи, за да работя. Всяка една позиция дава своите възможности, ако човек е активен и иска да работи и да е полезен на хората. ГЕРБ-СДС е победител на тези избори и отговорното поведение е да предложи кабинет и председател на Народното събрание като първа политическа сила“, каза Дани Каназирева. Тя беше категорична, че няма да отговоря на слуховете, според които може да е зам.-министър на регионалното развитие. Отрече и друг слух, че може да е регионален координатор на ГЕРБ в Пловдив-област.

„За нас големият въпрос е дали България ще има стабилно и добро правителство, или ще имаме неясна работа на партии, които са идеологически несъвместими и ще продължават политиката на „анти“. В България трябва да има консолидация на дясното и стабилно, работещо, проевропейско правителство. Надявам се езикът на омразата да спре, защото с конфронтация няма как да се даде стабилност в нашата държава – освен здравната криза, трябва да преодолеем и икономическите последици от нея. Имаме безспорен победител с разлика между първата и втората сила от 9%. Имаме и опозиция, която обаче е идеологически несъвместима. Няма как да говориш за промяна и да искаш подкрепа от БСП- партията, която, когато управлява, след това страната е в тежка криза“, даде пример Каназирева.

По думите й  не е ясно дали „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подкрепя съдебната реформа на Христо Иванов и дали Иванов и останалите са съгласни с предложението за 1 лев партийна субсидия.

„Какви са им приоритетите в нашата област? Имаме нов субект и е време не само да задава въпроси, а да дава и отговори. Нямаме притеснения от нови избори, нито пък се боим, че ще сме опозиция. Трябва да имаме разум и отговорно поведение“, призова Дани Каназирева.

На въпрос на ПловдивПрес какъв е анализ си прави за резултатите на ГЕРБ в Пловдив-област, които са с 18 000 гласа по-малко от 2017 година, Каназирева призна, че не е пресмятала гласовете . „Тази пандемична ситуация няма как да не се отрази и върху активността. Крайният резултат сочи, че се увеличава разликата между ГЕРБ-СДС и БСП. В Пловдив-област на тези избори безапелационна е победата ни, включително и в община „Родопи“, където кметът е от БСП. За първи път имаме победа и в Лъки“, похвали се тя.

Каназирева не пожела да коментира в кои комисии може да участва в 45-ото Народно събрание, което ще положи клетва утре. „Аз съм юрист, доктор по конституционно право, правист с много богат стаж. Но трябва първо да обсъдим в парламентарната група този въпрос“, заяви Каназирева. Тя сподели, че като областен управител е натрупала много ценен опит и не е уволнила нито един човек. “ Вдигнахме много летвата, надявам се, който стане областен управител, да създаде същия екип и атмосфера. Областна управа да продължи да е институцията, която да поставя дневния ред“, пожела Каназирева.

Тя призна, че партията „Съюз за Пловдив“ остава в сърцето й, но отдавна не е неин председател, нито член. „Това е градска дясна политическа сила, която със своите млади, образовани и енергични хора има място в Пловдив“, каза тя.

На въпрос дали ще стане член на ГЕРБ , Каназирева беше категорична, че на слухове няма да отговаря. „Не просто съм била член на ГЕРБ, аз съм създавала заедно с инж. Йордан Кюмюрджиев. Поради разногласия с Цветан Цветанов и негови приближени, един по един бяхме изключени заради близките ни отношения с премиера  Бойко Борисов. След като Цветанов не е в партията, виждам сериозни промени. Фактът, че аз съм областен управител, го потвърждава. Членството в партия не е толкова важно, а каузата, която отстояваш. Тя е една и съща от първия ми ден в политиката“, завърши Каназирева./ПловдивПрес

Още новини по темата

Дани Каназирева си тръгва с тъга от Областна управа, изпратиха я с цветя и аплодисменти СНИМКИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...