Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Приключи ремонтът на Пешеходния мост в Асеновград
Асеновград Регион

Приключи ремонтът на Пешеходния мост в Асеновград

Има още работа по ремонта.
Има още работа по ремонта.

Ремонтът на Пешеходния мост в Асеновград приключи. Веднага след това, започнаха и допълнителните дейности по подстъпа. Извършена е цялостна подмяна на настилката на мостовото съоръжение. Сменени са и решетките на отводнителните шахти в двата му края.

Ремонтиран вече е и подстъпът от западната страна на моста. Пренаредена бе настилката в пространството между пешеходния светофар и мостовото съоръжение с цел да се осигури безпрепятствен достъп на хората. До този момент при валежи на мястото се образуваше огромна локва с вода, което допълнително затрудняваше преминаването на пешеходци. А рампата, която бе поставена, не предоставяше необходимото удобство на майки с детски колички и трудно подвижни лица. Не отговаряше и напълно на съответните съвременни изисквания и стандарти.

Идеята е новата настилка на моста и пространството откъм улицата да се запази здрава максимално дълго време. Решение за това е от следващата година при снегопочистване да не се ползва сол. Планирано е да се посипват други смеси, които не взаимодействат с бетона. Няма да се допуска и механичното ръчно почистване.

Община Асеновград призовава и шофьорите да не паркират в площта между Пешеходния мост и ул. “Съединение“, за да не се нарушава новоизградената тротоарна настилка и да не се възпрепятства преминаването на пешеходци през мястото. Зоната е пешеходна и настилката не е предвидена да издържа на по-голямо натоварване. В случай че паркирането на автомобили продължи, е планирано да се предприемат мерки за ограничаването му.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...