Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Световноизвестен тенор предложи роля на Здравко Димитров в „Турандот“
Култура Пловдив Случка на деня

Световноизвестен тенор предложи роля на Здравко Димитров в „Турандот“

Хосе Кура и Здравко Димитров
Хосе Кура и Здравко Димитров

Покана за предстоящото представление на „Манон Леско“ в памет на Камен Чанев и за откриването на OPERA OPEN получи кметът Здравко Димитров лично от световноизвестния тенор Хосе Кура, който ще бъде един от специалните гост-изпълнители в тазгодишното издание на едно от най-важните културни събития в града под тепетата.

Оперният певец гостува в Община Пловдив заедно с директора на Пловдивската опера доц. Нина Найденова и музикалния и артистичен директор на институцията – маестро Диан Чобанов.

„Щом сте тук, значи харесвате Пловдив и нашата опера, с която се гордеем. Това, което правите в памет на Камен Чанев, е достойно за уважение и имате моите адмирации. Операта се цени в България, а ние в Пловдив сме големи почитатели на това изкуство“, с тези думи кметът Здравко Димитров приветства Хосе Кура.

Той призна, че е почитател на операта, като е гледал спектакли, не само в Пловдив, но и в Санкт Петербург, Арена ди Верона и Барселона.

Хосе Кура и Здравко Димитров намериха и друга обща тема, след като стана ясно, че гостът също е бил професионален спортист и в миналото е играл ръгби.

„В Древността спорът и културата са били възприемани еднакво престижно, Питагор е бил блестящ математик, архитект, но и олимпийски шампион“, заяви тенорът и допълни, че е влюбен в Пловдив.

„Все повече харесвам този град и като се разхождам в старата част, ми се струва, че съм в Рим. Виждам обаче и археологически находки, които са от предримско време и разбирам, че Вашият град е един от най-древните в Европа“, допълни Хосе Кура.

На финала той покани кмета да участва в операта „Турандот“, като му обеща специална роля в представлението.

Сцената на Античния театър и Бунарджика са в очакване да посрещнат почитатели за едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – OPERA OPEN 2021, което ще се проведе от 4 юни до 30 август. Мултижанровата платформа с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...