Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Карадайъ: Избирателят иска да изпълним девиза „Съединението прави силата“
България Важно Политика

Карадайъ: Избирателят иска да изпълним девиза „Съединението прави силата“

Мустафа Карадайъ

„Сега е моментът за възстановяване на нормалността в българската политика. Години наред липсва диалог между политическите субекти. След 2017 г. това се пременесе и върху държавните институции, които не функционират съобразно конституцията. Нарушени са диалогът, координацията и контролът между властите. Затова е ниското ниво на доверие на хората към властите.

От 45-ото НС може да започне процесът на възстановяван ена държавността. ДПС би подкрепило правителство на трите нови политически сили в НС с няколко условия – план за излизане от пандемичната криза, нова програма за възстановяване и устойчивост, приемане в евроатлантическите структури.“ Това заяви Мустафа Карадайъ от ДПС в новото 45-о Народно събрание.

По думите му изборите показаха, че е необходим нов модел на управление. „Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на избирателя. Той иска да се изпълни девизът „Съединението прави силата“. Това може да стане по един начин – да се набележат основните приоритети пред държавата и да се постигне единомислие по тях за решаването им“, допълни Карадайъ.

Той подчерта, че това не предполага нито 2-, нито 3-, нито 5-членна коалиция. Това предполага много по-широко съгласие, без да се изключва чисто партийно правитеслвто.

„Категорично заявяваме, че ще следваме замисъла на избирателя, затова няма да подкрепим партия или коалиция, а политики. Нека извлечем всички възможни поллзи в това НС“, коментира още той.

Още

Мика Зайкова от ИТН удари първия звънец, депутатите положиха клетва
Радев към депутатите: Възстановете парламентаризма! На 19 април започвам консултации за правителство
Атанасова: Ще предложим кабинет, работещ на високите обороти на предходния
Първите предложения на ИТН: Промени в Изборния кодекс и субсидия от 1 лв. на глас
Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ, нито с ДПС. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...