Quantcast
Новини Пловдив » България » Мая Манолова вдигна градуса в парламента – поиска ревизия на Борисов, от ГЕРБ тропат по банките
България Важно Политика

Мая Манолова вдигна градуса в парламента – поиска ревизия на Борисов, от ГЕРБ тропат по банките

Мая Манолова
Мая Манолова

Народът ни изпрати с една цел – мутрите вън. Първата стъпка към изпълнението на тази цел е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това заяви председателят на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова в декларация от името на ПГ.

„Това се отнася не само за главните мутри, но и за тези ,които ги обслужваха. С тях коалиция не трябва да има. Не си въобразявайте, че ще задушите протеста в токсична прегръдка и ще бъдете освободени от носенето на отговорност. Когато говорим за управлението на държавата, имаме предвид не само ново правителство, но и това, което хората поискаха – нов главен прокурор и нови регулатори“, каза Манолова.

„Втората стъпка е търсенето на отговорност – пълна ревизия на корупционното управление. Ще покажем на хората всички мръсни тайни и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правосъдието“, закани се още тя.

По думите й народните представители трябва да променят правилата така, че повече „мутренско управление да не бъде възможно“. Ключов въпрос на доброто управление са правилата. Ще изменим веднага правителата за провеждане на избори, за да сме готови за предсрочни избори. Ще въведем изцяло машинно гласуване“, обяви Мая Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се! Мутри, вън!“ ще защитава хората на труда, предприемачите и хората със свободни професии, които се трудят неуморно, за да осигурят благоденствие на своите семейства.

„Тези хора искат по-малко бюрокрация и повече свобода. Тези хора искат независим съд, който да ги защитава от произвол и посегателства. Ние сме готови да предложим цялостна концепция за борба с корупцията, която ще обхване не само администрацията. По време на управлението на ГЕРБ България остана не само най-бедната и най-корумпираната страна, но и страната, в която няма средна класа, а пропастта между доходите на шепата богаташи и хората, които едва свързват двата края – тази пропаст стана огромна. Ще предложим мерки за повишаване на доходите и пенсиите, по-качествено здравеопазване и по-качествено образование“, изброи част от  бъдещите инициативи в парламента Манолова.

„Още днес ще внесем промени в Закона за личната помощ. Искаме да бъдат възстановени текстовете в този закон. Искаме подкрепа за хората с увреждания. Заслужават го и го извоюваха. Още утре внасяме Закона за частния фалит. За нас задълбочаването на интеграцията с европейските и атлантическите структури е въпрос за патриотизъм и защита на националния ни интерес. Време е България да се изправи за равностойно партньорство с другите държави от европейското семействно, ще настоявамие за незабавно публикуване за Плана за възстановяване и устойчивост. Внесли сме искане за изслушване на премиера Борисов. Катастрофалното управление на коронакризата ни направи първи по смъртност. Заради лошото управление на здравната криза загубихме много човешки животи. Последни сме по ваксинация. Ще предложим нов ваксинационен план, в който приротет да имат възрастните и болните. Ще настояваме за експертно управление на здравната криза. Ще предложим пряка финансова подкрепа за засегнатите от кризата предприятия, самоосигуряващите се българи. Лов на вещици в администрацията няма да има, но  партийните калинки си ги вземете с вас“, каза още Манолова.

„От днес България вече е друга. Независимо дали ще има ново правителство, или ще има служебно такова и нови избори, ние сме готови. България показа вратата на мутрите. Днес връщаме достойнството на НС! Досега в историята никой партиен лидер не си е позволявал да превръща парламента в посмешище, както си го позволи лидерът на управляващата ГЕРБ през последните години. Борисов не е тук, дори когато внася оставката на неговото правителство. Къде ви е лидерът, попита Мая Манолова колегите си от ГЕРБ. Тя допълни, че парламентът трябва да се превърне в храм на истината, словото и закона.

От парламентарната група на ГЕРБ отвърнаха бурно на изказването на Манолова с тропане по банките и остри възгласи, а Мика Зайкова, която председателства първото заседание, даде 20-минутна почивка./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов, ДБ: Ще работим за предсрочното освобождаване на Иван Гешев

Карадайъ: Избирателят иска да изпълним девиза „Съединението прави силата“

Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ, нито с ДПС. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“

Първите предложения на ИТН: Промени в Изборния кодекс и субсидия от 1 лв. на глас

Атанасова: Ще предложим кабинет, работещ на високите обороти на предходния

Радев към депутатите: Възстановете парламентаризма! На 19 април започвам консултации за правителство

Мика Зайкова от ИТН удари първия звънец, депутатите положиха клетва

10 опитни депутати и 12 нови лица от Пловдив и областта в парламента, най-много са икономистите

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...