Quantcast
Новини Пловдив » България » Мика Зайкова от ИТН удари първия звънец, депутатите положиха клетва
България Важно Политика

Мика Зайкова от ИТН удари първия звънец, депутатите положиха клетва

Мика Зайкова

Най-възрастният депутат Мика Зайкова от „Има такъв народ“ удари първия звънец на 45-ото Народно събрание. Малко след 9 часа тя прочете имената на всички 20 народни представители, за да провери дали са тук.

„Моля за усмивки и радост, заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР. Нека народът види,у че депутати в 45-ия парламент са хора с добро настроение и имат хумор. Неумолимия ход на времето и датата на моето раждане ми дадоха възможност да открия 45-ото НС. Дано съм добра орисница“, каза Зайкова.

В залата са всички 240 народни представители, президентът Румен Радев и вицепрезиденът Илияна Йотова, Росен Плевнелиев – държавен глава между 2012-2017.

„Много от нашите предци и сънародници са умирали с умсивка на уста за свободата на тази прекрасна стнна. Сигурна съм, че и съвременните българи биха жертвали живоа си, за да я има България. Страната ни е възкърсвала, защото нашият народ е намирал правилните решения. Сега България се намира на кръстопът, има световна пандемия. На 4 април народът ни изпрати в тази зала с едни единствена поръка – промяна. Тази промяна, която ще извади Бългрия от всички последни места на ЕС“, каза Мика Зайкова.

„България е дала на света Писий Хилендарски, на „Вси славяни книги да четат“, дала е Иван Вазов, нежни и войнствени поети, певци, артисти, записани със златни букви. Тук наистина можем да направим нещо много важно. Имаме една единствена цел- просперитетът на България и достойното й място в Еврпейското семейство. Нашите предци са ни дали и формулата за постигане на тази цел, която е записана на сградата на парламента – „Съединението прави силата“. Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук, обърна се тя към депутатите.

Първото заседание на 45-ото Народно събрание

На първото заседание народните представители положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“.

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...