Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ, нито с ДПС. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“
България Важно Политика

Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ, нито с ДПС. Ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“

Корнелия Нинова

„Искам да пресека всякакви спекулации. БСП не преговаря със задкулисието за власт и пари – нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за чисто, открито и смело управление, но ние сме и за компетентно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да правим голяма коалиция. Не го направихме преди 4 години, няма да го направим и сега. Бихме подкрепили правителство на втората сила „Има такъв народ“ по политики. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас – партията ще реши какво да прави.  Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в официално изявление от парламентарната трибуна.

„Днес не просто откриваме поредното Народно събрание, а полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България в следващите 10 и повече години. Намираме се в необичайна ситуация. Ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и на политическа такава. Ето защо от нас се изисква разум и отговорност. Не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения“, каза пред народните представители Нинова.

„За нас задачата е може би най-лесна. Ние има на какво да стъпим, защото в последните четири години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим. Към настоящия момент бих я очертала в пет направления: за България; за здравната, икономическата и социалната криза; за парламентаризма; за правителството и изпълнителната власт; за властта и задкулисието“, изброи Нинова.

По думите й БСП е готова с ясни и конкретни предложения и те са на масата за преговори за бъдещето на България.Възстановяването на парламентаризма за левицата е приоритетна задача в момента. Нинова изреди и останалите приоритети в политиката на БСП.

Тя настоя, че от ГЕРБ не са представили Плана за възстановяване след кризата, докато БСП работи по конкретни мерки. „Внасяме днес в НС този пакет от закони, които касаят помощ на малкия и среден бизнес, спешни решения за банкова ваканция, пакет за подкрепа на младите семейства в кризата, помощ за пенсионерите“, избори Нинова.

От БСП са категорични, че в 45-ото НС трябва да се спре порочната практика премиерът да не идва на парламентарен контрол, както и да се внасят закони без оценка на въздействието.

Пълна ревизия на досегашната изпълнителна власт е приоритет за БСП. Левицата иска и мораториум върху сключване на договори от страна на правителството на Бойко Борисов в оставка./ПловдивПрес

Още новини по темата

Първите предложения на ИТН: Промени в Изборния кодекс и субсидия от 1 лв. на глас

Атанасова: Ще предложим кабинет, работещ на високите обороти на предходния

Радев към депутатите: Възстановете парламентаризма! На 19 април започвам консултации за правителство

И депутатите под карантина се заклеха

Борисов депозира оставката на ръководения от него Министерски съвет

Мика Зайкова от ИТН удари първия звънец, депутатите положиха клетва

10 опитни депутати и 12 нови лица от Пловдив и областта в парламента, най-много са икономистите

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...