Quantcast
Новини Пловдив » България » Патриарх Неофит е в болница
България Важно Общество

Патриарх Неофит е в болница

Патриарх Неофит
Патриарх Неофит

Патриарх Неофит е в болница, затова и не присъства на тържествената сесия на 45-ото народно събрание. За заболяването на патриарха съобщи Мика Зайкова още преди полагането на клетвата. По този повод от Светия синод разпространиха съобщение:

„Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...