Quantcast
Новини Пловдив » България » Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на парламента
България Политика

Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на парламента

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане – за мажоритарен вот, каза в кулоарите на парламента Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

„Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, допълни той. „Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм, на мнение е Плевнелиев, съобщи bTV.

По отношение на словото на президента Румен Радев той коментира, че е изрекъл „тежки думи“, а също е имало и конфронтация с управляващите. „Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията. Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава“,  заяви Росен Плевнелиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...