Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев пожела успех на новите депутати, протестиращи пред парламента
България Важно Политика

Радев пожела успех на новите депутати, протестиращи пред парламента

Румен Радев и Илияна Йотова са в парламента

Президентът Румен Радев и вицепрезиденът Илияна Йотова пристигнаха в сградата на парламента. държавният глава пожела успех на новите депутати.

Червен килим е опънат пред сградата на входа на Народното събрание за старта на новото 45-от народно събрание. Час преди началото на първото заседание депутатите дойдоха в залата. Новото Народно събрание започва работа в старата си сграда, която беше ремонтирана през последните дни.

Всеки от депутатите на влизане получава новата си депутатска карта и папка с упътвания за функционирането на парламента и сградата, които са особено полезни за новобранците.

Малоброен, но шумен протест посрещна новите избраници. Хората са се събрали пред паметника на цар Освободител и посрещат депутатите на 45-ото НС със скандиране: „Долу ГЕРБ“.

Първото заседание на 45-тото Народното събрание ще бъде открито днес в 9 ч. Това ще направи най-възрастният сред народните представители. В новоизбрания парламент тази чест се пада на Мика Зайкова от „Има такъв народ“. Тя ще направи кратко обръщение и ще сложи началото на пленарната сесия.

Президентът Румен Радев ще отправи обръщение към народа и Народното събрание.

Очаква се изявления да направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 45-ото Народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и се очаква да произнесе слово.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...