Quantcast
Новини Пловдив » България » Доц. Ангел Кунчев: Вървим към края на третата вълна
COVID-19 България Важно Здраве

Доц. Ангел Кунчев: Вървим към края на третата вълна

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

Трета седмица бележим спад на заболяемостта, което означава, че вървим към края на третата вълна, но все още сме далеч от нормалните показатели, обяви на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По данни за последните 2 седмици страната ни остава на 11 място по заболеваемост в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство и на второ място по смъртност. Преди България е само Унгария.

Спорде доц. Кунчев в цяла Европа се наблюдава тенденцията да има по-малко заболели, но по-тежко протичане на заболяването и по-висока смъртност.

„Закриването на щаба е логично решение. Здравеопазването не може да бъде боксова круша, върху която да загряват новопоявили се политици. Този щаб абсолютно логично е да бъде разформиран, защото той е надинституционална структура, която координира различни институции, създадена от премиера Бойко Борисов Логично е следващият премиер да създаде нова такава структура“, коментира здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. Той призова да не се търсят задни мисли в разформироването на щаба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...