Quantcast
Новини Пловдив » България » Д-р Иван Маджаров: Пандемията не предполага да няма щаб
COVID-19 България Важно Здраве

Д-р Иван Маджаров: Пандемията не предполага да няма щаб

д-р Иван Маджаров
Д-р Иван Маджаров

„Аз мисля, че обстановката по отношение на пандемията в Европа, в нашата страна не предполага, че трябва да се лишим от такъв орган, който наблюдава, анализира и да предлага решения, защото категорично няма данни за това, че вирусът си е тръгнал и се връщаме към нормалния си начин на живот. “ Това заяви за „Денят започва“ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, след като вчера беше съобщено, че Националният оперативен щаб прекратява дейността си.

Според него трябва максимално бързо да бъде запълнен този вакуум с друга структура или с нещо, което да вземе решение в тази обстановка.

„Брифингите не са основното нещо, с което се занимава съставът на щаба. Всъщност се върши много работа между тях и зад тях и тази работа трябва да се поеме от някой“, заяви Маджаров.

Според него най-вероятноероятно Министерството на здравеопазването в оставка ще се се нагърби с тази задача, но по думите му тя би била непосилна за едно министерство.

„Знаете, че в щаба са включени различни експерти, там се правят и математически модели“, каза председателят на БЛС.
Според него ако временно Министерство на здравеопазването се заеме с тази задача, то трябва да е за кратко и максимално бързо – „основно да имаме оперативна структура, която да предлага решение“.

Още

Разформироваха Националния оперативен щаб

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...