Quantcast
Новини Пловдив » България » Мария Капон: Премиерът трябва да обясни за саботажа на Плана за възстановяване
България Важно Политика

Мария Капон: Премиерът трябва да обясни за саботажа на Плана за възстановяване

Мария Капон
Мария Капон

Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше да дойде премиерът и да обясни защо неговият вицепремиер прави саботаж. За нас е важно да направим това изслушване, за да разберем какво се случва по министерствата”. Това заяви  пред Нова телевизия депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Мария Капон.

„Когато искаш да направиш саботаж, винаги ще намериш причина”, категорична беше Капон.

По думите й има срокове, в които има възможност за т.нар. ревизия – т.е. ЕК да каже своите забележки и те да бъдат отстранени. „Министерствата и работните групи са ги отстранили и са ги предали на координационното звено. Искаме обаче да видим точните забележки и този план да стане публичен”, коментира още тя.

И допълни: „Мен ако питате, трябва Планът да се прати бързо, защото винаги може да има нотификации (т.е. корекции) по определени пера. Има все още време обаче да се обсъдят всички теми и да се види всичко, което не са направили“.

„Не може основно в един такъв План за възстановяване и устойчивост заради пандемията да има саниране“, заяви категорично Мария Капон.

„Не е нормално февруари да има ревизия, която вече е изпратена и тя да не е публична. Важно е и работодателските организации, и всички заинтересовани лица да го видят. Имаме време и това трябва да се случи сега“, посочи още тя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...