Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Онкото отново стана ябълка на раздора в ОбС, смениха му шефа
Градът Пловдив

Онкото отново стана ябълка на раздора в ОбС, смениха му шефа

Константин Георгиев

Мария МОРУНОВА

След над час дебат в Общинския съвет и скандал между кмета Здравко Димитров и съветничката Веселина Александрова от „Демократична България“ местните старейшини смениха временния шеф на КОЦ-а с 34 гласа „за“, 10 „против“ и 4 „въздържал се“.

Здравко Димитров

„Темата с КОЦ-а е сериозна. Дръжте се по-сериозно!“, обърна се към всички общински съветници Димитров по време на дебата за смяната на шефа. Кметът обеща и провеждането на конкурс в най-скоро време и за управител на Онкото, и за шеф на „Старинен Пловдив“.

„Общинският съвет решава, кметът изпълнява! Дръжте се по-сериозно! Сега се сещате, че трябва да има конкурси. Ние 14 месеца чакаме да се проведе такъв за мястото на Богомил Грозев“, репликира Александрова.

Веселина Александрова

След което с процедура се прекратиха и дебатите по темата за смяната на шефа на Онкото.

Иначе общинските съветници скочиха срещу предложението за рокада на групата „Кауза Пловдив“, защото липсвали мотиви защо се иска смяната на един временно изпълняващ управител с друг.

„Онкото не е мръднал и крачка напред откакто начело е д-р Фотев. Това е нашето съображение за смяната. За да върви Онкото, трябва да му се смени шефа“, обясни един от вносителите Константин Георгиев от „Кауза Пловдив“.

Последваха предложения точката да се отложи за следваща сесия, които не се приеха. Думата взе и директорът на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Клин Калинов, който припомни, че д-р Пламен Фотев е единственият назначен в общинско здравно заведение без да присъства в залата на ОбС и без да предостави програма за управление. Такава, макар за 3 месеца, имал само предложеният да смени д-р Фотев д-р Тихомир Дерменджиев.

Още

Предлагат смяна на шефа на Онкото
Съветниците решават за имотна сделка с Пещерска гроздова и нов шеф на Онкото

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...