Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » От втория път: Общината продава терен на Пещерска гроздова
Бизнес Важно Градът

От втория път: Общината продава терен на Пещерска гроздова

Общинските съветници

Мария МОРУНОВА

„На 6 дка ще изникнат сгради с поне 10 етажа. Това ще стане след продажбата на терена от 434 кв. м“. С тези думи на Веселина Александрова от „Демократична България“ стартира дебатът на общинските съветници около решението за прехвърляне на терена на ул. „Кръстьо Раковски“ на свързаната с Пещерска гроздова фирма „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД.

Зам.-кметът Невена Балчева обясни, че параметрите на строеж там са до 27 м, което не означава, че ще се строят 10-етажни сгради. Позволено било до 9 етажа. Последваха и нападки, че избраното ръководство на Община Пловдив не спазва предизборни обещания за недопускане на презастрояване в Пловдив.

„Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД, едноличен собственик на капитала на което е „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД, има имот в съседство от 5652 кв. м до въпросните 434 кв. м. С купуването на общинския терен ще се образува нов урегулиран поземлен имот за жилищно строителство.

Зелена светлина това да се случи срещу 127 500 лв. без ДДС общинските съветници дадоха с 28 гласа „за“, 4 „против“ и 12 „въздържал се“.

Това е второ разглеждане на предложението на Община Пловдив.

Още

Нов опит Община Пловдив да прехвърли терен на Пещерска гроздова за жилищно строителство
Съветниците решават за имотна сделка с Пещерска гроздова и нов шеф на Онкото

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...