Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Разбиха схема за лихварство в „Прослав“
Градът Крими Пловдив

Разбиха схема за лихварство в „Прослав“

Галина Андреева

Мария МОРУНОВА

Полицията разби схема за лихварство. Авторът на даваните заеми е задържан.

Мъжът е работел към финансова институция, но действал и самостоятелно. Лихвите, срещу които отпускал заеми, били между 10 и 15% месечно. „Пред дома на задържания 37-годишен мъж е имало магазин за алкохол и цигари, там са носели вноските по кредиите. Магазинът е в кв. „Прослав“, обясни зам.-окръжният прокурор Галина Андреева.

Ако хората, получили заем, не можели да връщат вноските, давали на лихваря дори пълномощни за чужди движими вещи, дебитни карти и др.

Повдигнато му е обвинение за лихварство за периода  2018 г. – 14 април т. г. Установено е, че поне 20 физически лица са сред получилите кредит за около 60 хил. лв. Задържаният е придобил поне 80 хил. лв.

„Вчера е била акцията, един човек е задържан, който е с чисто криминално минало. Мъжът е от Пловдив. Открити са карти с ПИН кодове, пари 10 хил. лв., тефтер с имена и суми, които е отпускал“, допълни шефът на полицията Йордан Рогачев.

Мъжът е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесена искане за мярка „задържане под стража“. Грози го затвор между 5 и 10 години и конфискация на част или цялото имущество.

Работата по случая е стартирана след сигнал на човек, който не  е успявал да си изплаща кредита.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...