Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Скандал в парламента заради разформироването на Оперативния щаб
България Важно Политика

Скандал в парламента заради разформироването на Оперативния щаб

Снощи стана ясно, че Националният оперативен щаб се разпуска.

Новината за разформироването на Националния оперативен щаб предизвика скандал в парламента. С декларации срещу решението на премиера излязоха всички парламентарни групи, освен ГЕРБ. Част от депутатите обвиниха кабинета в оставка в саботаж срещу здравето на хората. От ГЕРБ отговориха, че здравната криза се управлява от здравния министър, а не от Оперативния щаб.

„Премиерът разформирова здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите. Ние ще настояваме за такъв орган, съставен от хора, които да са доказани експерти, но също хора смели, готови да отстояват решенията си”, заяви Мая Манолова.

„Коремният хирург ли трябва да е начело на нещо, свързано с вирус? Нямам против неговите качества, но трябваше щабът да е от професионалисти, а не от хора, които изпълняват политически поръчки”, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„За мен като лекар беше огромна изненада. Това е безотговорно като поведение”, заяви Александър Симидчиев от „Демократична България”. „Правителството трябва да работи, имаме медицинска криза и управлението на кризата изисква да имаме ефективни орган, който да управляват този процес”, допълни Симидчиев. И поиска незабавното възстановяване на Оперативния щаб.

От БСП също заявиха, че са изненадани от разпускането на Щаба. Те предлагат комисията по здравеопазване, която ще бъде създадена днес, да анализира работата на Щаба и да представи изводите си пред парламента.

„Министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на кризата, а не Националният оперативен щаб. Мерките се предлагат от главния държавен здравен инспектор”, обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Още

Разформироваха Националния оперативен щаб

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...