Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Строителен бум в община „Родопи“
Регион Родопи

Строителен бум в община „Родопи“

село Храбрино

Сериозна строителна активност отчита Община „Родопи” до този момент на 2021 година. От началото на годината местната администрация е издала 181 разрешения за строеж. Само този месец на сесия на Общински съвет „Родопи” позволителните документи с искания за промяна на Подробния устройствен план за земеделски земи и жилищно застрояване са над 40 на брой.

За периода януари-април със заповед на кмета Павел Михайлов са одобрени 25 ПУП-а за земеделски земи, а за регулация – 13.

От години общината се очертава като най-предпочитаната дестинация край Пловдив за строеж на еднофамилни жилищни сгради и локация за развиване на бизнес. Цифрите показват, че за миналата година издадените разрешения за строеж са 707, а удостоверенията за въвеждане в експлоатация са 250 на брой. През 2020 година 233 сгради са със заверени технически паспорти.

Според данните от началото на тази година удостоверенията за въвеждане в експолоатация са 85, а заверените технически паспорти -93 на брой.

„Бъдещите планове за развитие включват превръщането на „Родопи” в зелен жилищен район в близост до Пловдив. Очакванията ни са все повече фирми и хора, които строят собствени сгради за живеене, да се насочват към нашите населени места. 2021 година е важна за Община „Родопи”. Общинското ръководство заложи 360 хиляди лева за изработване на Общ устройствен план на общината, който ще рамкира възможностите за бъдещото й развитие. ОУП са стратегически документи. Създаването на нов градоустройствен план е изключително необходимо в условия на засилен инвестиционен интерес и динамиката в жилищното строителство”, обясни кметът Павел Михайлов.

В дневният ред на заседанието на Общинския съвет „Родопи” бяха включени над 80 точки.

Съветниците взеха решение да отпуснат 3 хиляди лева в подкрепа на двойка с репродуктивни проблеми и да подпомогнат със средства социално слаби и хора в тежко здравословно състояние.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...