Quantcast
Новини Пловдив » Община » Съветниците решават за имотна сделка с Пещерска гроздова и нов шеф на Онкото
Важно Градът Община

Съветниците решават за имотна сделка с Пещерска гроздова и нов шеф на Онкото

Съветниците дебатират по продажбите на имоти.
И днешната сесия ще е в Дома на културата.

Ваня ДРАГАНОВА

Общинските съветници ще трябва да решат дали този път да благословят сделка на Община Пловдив със свързаната с  Пещерска гроздова фирма „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД, като одобрят прехвърлянето на имот от 434 кв. м на ул. „Кръстьо Раковски“ за жилищно строителство. Дружеството има имот в съседство от 5652 кв. м. и иска да придобие и общинския терен. Това е втори опит за разпореждането с общинския парцел, на сесия през октомври м. г. точката беше оттеглена без мотиви. Посочената тогава пазарна цена беше 106 000 лв., сега е  127 500 лв. – 293 лв. на квадрат.

Ще се обсъжда и освобождаването на временния управител на Онкодиспансера д-р Пламен Фотев и замяната му с д-р Тихомир Дерменджиев, който беше класиран на второ място в проведения миналото лято конкурс. Предложението за рокадата е на групата на „Кауза Пловдив“.

В дневния ред на заседанието на Общинския съвет е и тригодишната бюджетна прогноза, която предвижда в края на 2024 г. дълговете на Пловдив да достигнат 132 704 300 лв. Към началото на т. г. кредитите на общината са 29 500 000 лв.

Още

Нов опит Община Пловдив да прехвърли терен на Пещерска гроздова за жилищно строителство
Дългове без край: Пловдив с кредити за 132 704 300 лв. през 2024 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...