Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Удар на полицията: Заловиха украинеца Бурма с машини за 15 нелегални цигарени фабрики
Бизнес Бизнес под карантина Важно Крими Съд и Прокуратура

Удар на полицията: Заловиха украинеца Бурма с машини за 15 нелегални цигарени фабрики

Кадър: ГДБОП, архив
Кадър: архив

Един от най-големите си удари за годините направи пловдивската полиция тези дни, като пресече крупен нелегален цигарен бизнес, от който държавната хазна щеше да е ощетена с милиони, научи ПловдивПрес от няколко сигурни източника. Легалните производители бяха пропищели от новия играч на пазара.

Органите на реда са заловили 40 машини за обработка на тютюн и производство на цигари, като по неофициална информация само едната от тях струва легално около 600 хил. евро.

Според експерти в бранша с това оборудване е можело да се изградят поне 15 фабрики на тайни места из страната, където „нямат залавяне“. Тепърва ще се проверява как е вкарана тази скъпа техника. Една от версиите е, че са минавали митницата като поточни линии за други производства или части за други машини.

Заподозрян за основен „двигател“ и реализатор на нелегалния бизнес е украинецът Вячеслав Бурма, помагала е и съпругата му Даниела Бурма, която е българка.

Те са извършвали формална търговска дейност чрез фирмата си „Таби ДВ“, регистрирана в Пловдив. Интересното е, че Бурма идва преди няколко години и регистрира фирма с капитал 10 лева, но за година и малко тя придобива активи за 10 млн. , а стандартът на живот на Бурма рязко се повишил.

Вячеслав Бурма
Кадър: ФБ

В момента основните дялове ги държат Вячеслав с дял за 4505 лева, съпругата му Даниела с дял 5005 лева и още двама съдружници с миноритарни акции, единият е София Ефименко с участие от 100 лева, а другият –  Олександър Ковальов с дял от 400 лева.

Неовладяната демонстрация на богатство от страна на Бурма привлякла вниманието на службите и той бил поставен под наблюдение. Последвал големият удар по нелегалната тютюнева индустрия на украинеца.

Очаквайте подробности в ПловдивПрес!

 

Още

Акция срещу цигарената мафия, арестуваха украински бизнесмен в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...