Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания от днес
Култура Пловдив

Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания от днес

Филм за Селин Дион в афиша на Киномания
Филм за Селин Дион в афиша на Киномания

Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини присъстват в програмата на Киномания, чието 15-о издание стартира днес и ще се продължи до 25 април в „Lucky Дом на киното“.

Редовната програма на Киномания  започва от 18.30 часа с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020 г. –  „Страх“ на Ивайло Христов.

Програмата на кинопанорамата са включени и филми за известни личности. “Дьо Гол” разказва историята на Шарл дьо Гол и неговата невероятна съдба, която ще промени не само френската история, но и развитието на Втората световна война.

“Селин Дион: Силата на любовта” е за голямата певица от раждането й по пътя към световната слава.

Документалният филм “Фелини на духовете” е рядък, интимен и духовен портрет на великия режисьор, направен чрез невероятни архивни материали от Rai Teche, Istituto Luce и международни архиви, откъси от филмите му и  интервюта с изследователи на творчеството му.

Зрителите ще могат да гледат и класиката „Мъжът, който искаше да бъде крал“ с Шон Конъри и Майкъл Кейн. Двамата са в стихията си във филма на Джон Хюстън от 1975 година – империалистичната пародия за възхода на двама мошеници до царуването над Кафиристан.

15-ото издание на Киномания ще зарадва и почитатели на хубавото кино и с новите филми на велики режисьори като Уди Алън с “Фестивалът на Рифкин”, Педро Алмодовар с “Човешкият глас” и Андрей Кончаловски със “Скъпи другари!”.

„Киномания в Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...