Quantcast
Новини Пловдив » България » Христо Иванов: Нашето твърдо мнение е парламентът да бъде траен
България Важно Политика

Христо Иванов: Нашето твърдо мнение е парламентът да бъде траен

Христо Иванов
Христо Иванов

Нашето твърдо мнение е парламентът да бъде траен, декларира в „Панорама“ председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

Нашата цел е да поставим дългосрочни въпроси, такива като например необходимостта да се промени прокуратурата, каза още Иванов и припомни, че през 2015 година е работил за това и след като си подава оставката като правосъден министър в правителството на ГЕРБ.

„Винаги съм работил за съдебната реформа, защото без нея може да има законност, а без законност в България не може да има нито достойнство, нито свобода, нито истински просперитет. Ние сме внесли законопроекта, така че се събират подписите от всички народни представители. Това е процес, който тече. Ние имаме 27 депутати и ще търсим подписи. Това ще бъде най-важната демаркационна линия в този парламент. От нея ще се определи дали този парламент има шанс да живее дълго, или не. Дали той ще може да реши този наистина фундаментален проблем ба българската държавност“, обясни Иванов.

Това не е някаква абстрактна тема, това е темата за хладилника и за джоба, това е темата за достойнството и за перспективата да си гледаме децата в България, защото нищо от това не е възможно без законност, допълни той и обясни, че с македонския си инат все ще постигне тази цел.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...