Quantcast
Новини Пловдив » България » 120 умират на ден, а закривате Щаба. Това е престъпление!
COVID-19 България Важно Здраве Мнения

120 умират на ден, а закривате Щаба. Това е престъпление!

Славчо Атанасов
Славчо Атанасов
Останах изумен, когато разбрах, че отиващото си правителство закрива Националния оперативен щаб.
Наистина не мога да разбера. В условията на растяща заболеваемост, с появата на нови щамове, с мнението на световните специалисти, че ситуацията ще продължи още няколко години, да се закрие този щаб, за мен е престъпление спрямо собствения си народ.
Какво излиза, че щом правителството си отива, заедно с него закриват и щаба. Това е изцяло погрешно, защото Националният оперативен щаб не е политически орган и придатък на правителството, той е експертна организация, която има за задача да се справя с пандемията.
Питам, кой сега ще осигурява координацията за борба с ковид кризата? Новото правителство, каквото и да е то, ще трябва и то да сформира оперативен щаб. И кого ще покани вътре в него, нали пак същите доказани специалисти?
Аз не мога да приема такава логика на действие. От много години съм в политиката и познавам дребните политически игрички на партиите, но когато става въпрос за живота на българите, подобно поведение е недопустимо. Това не е политическа игра, а танц със смъртта!
След нас и потоп – такова отношение не може да съществува, когато говорим за живота и здравето на хората. Навремето големият американски президент Роналд Рейгън казваше: „Политиката е втората по древност професия, но тя по нищо не се отличава от първата.“
Закриването на Националния оперативен щаб в този момент, с подаването на оставката на правителството, при възходящо развитие на пандемията и при създалата се политическа криза, е национално безотговорно и престъпно решение и аз не мога да го приема равнодушно. Би следвало функциите на щаба да се възстановят незабавно, той да заработи отново и да изпълнява предназначението си да овладява ковид кризата. Независимо кое правителство и с какви политически субекти ще бъде на власт в България.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...