Quantcast
Новини Пловдив » България » 5 партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.
България Важно Политика

5 партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.

Сметната палата
Сметната палата

121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2020 г., като спазиха изискванията за представянето им и предвидения в Закона за политическите партии (ЗПП) срок.

Не са подали годишни финансови отчети пет партии: ПП „Балканска демократична лига“, ПП „Движение за европейска интеграция“, ПП „Движение на непартийните кандидати“, ПП „Национал-демократична партия“ и ПП „Обединена социалдемокрация“.

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че една от неподалите отчети партии ПП „Движение за европейска интеграция“ прави това нарушение за втора поредна година.

Освен това, отчетите на три партии – ПП „Български земеделски народен съюз“, ПП „Движение експерти за регионите“ и ПП „Новото време“, са подадени след законоустановения срок, но не са спазени изискванията на ЗПП относно формата, съдържанието и начина на представяне.

Съгласно ЗПП ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чиито отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...