Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП подкрепи Румен Радев за втори мандат, критики към Нинова на пленума
България Важно Политика

БСП подкрепи Румен Радев за втори мандат, критики към Нинова на пленума

Румен Радев и Илияна Йотова
Румен Радев и Илияна Йотова

БСП подкрепя президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Това реши на заседание Националният съвет на партията.

Социалистите приеха и работна група, която да води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други. Дебатът по точката продължи около 2 часа.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пленум , като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише „24 часа“.

„Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил „Позитано“, че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото „президентската двойка е наша“ и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като „неадекватно“ отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. – победата на президентските избори. Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

Предвижда социалистите да обсъдят също резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП.

Както вече ПловдивПрес съобщи пред централата на партията млади социалисти от Перник поискаха оставката на Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст. Те скандираха „Оставка”./ПловдивПрес

Още новини по темата

Калоян Паргов: БСП загуби 4% от гласовете заради липсата на ясна подкрепа за Радев

Напрежение пред „Позитано“: Младежи искат оставката на Нинова, появи се бус с емблемата на СДС

Важен пленум на БСП- обсъждат загубата на изборите и подкрепата за Радев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...