Quantcast
Новини Пловдив » България » Важен пленум на БСП- обсъждат загубата на изборите и подкрепата за Радев
България Важно Политика

Важен пленум на БСП- обсъждат загубата на изборите и подкрепата за Радев

Централата на БСП на "Позитано" 20
Централата на БСП на "Позитано" 20

Две седмици след изборната загуба БСП свиква заседание на Националния съвет. Пленумът започва от 11.00 часа в сградата на „Позитано“ и ще се проведе присъствено.

Като първа точка в дневния ред е гласуване на подкрепа на левицата за втори мандат на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова.

Социалистите ще обсъдят и резултатите от изборите на 4 април, както и предстоящите задачи пред партията и парламентарната група.

Очаква се да бъде сменено част от ръководството, след като Изпълнителното бюро подаде оставка. Корнелия Нинова обаче отказа да подаде оставка и си навлече гнева на част от съпартийците, които призоваха председателката да напусне поста.

Още през февруари Румен Радев обяви, че заедно с Илияна Йотова ще се кандидатират за нов мандат, но БСП запази мълчание. Тогава обяснението Корнелия Нинова беше, че решението ще бъде взето след парламентарния вот. Тази позиция предизвика критики към Нинова от социалисти.

Решението БСП да даде подкрепа за президентската двойка точно сега идва на фона на исканата оставка на Нинова заради провала на партията на изборите. За пръв път от 20 години БСП е не втора, а трета сила и е загубила почти половината от избирателите, които я подкрепиха през 2017 г.

Критици на Нинова подозират, че решението се взима сега, за да се отвлече вниманието от исканата ѝ оставка./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...