Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Великобритания се сбогува с принц Филип
Свят

Великобритания се сбогува с принц Филип

Принц Филип

Великобритания се сбогува с принц Филип. Заради коронавирусът той ще бъде изпратен в тесен семеен кръг. Траурната процесия ще се проведе в замъка Уиндзор. Погребението е само четири дни преди рождения ден на кралица Елизабет Втора, която навършва 95 години на 21 април.

Не само коронавирусът е причина за промяна в протокола за погребението на принца. Той е планирал погребението си цели 18 години. Принцът е участвал в конструкцията на специален джип, с който да бъде превозен ковчегът му от замъка Уиндзор до параклиса „Сейнт Джордж”, където ще бъде погребението, съобщи Нова телевизия.

Първоначално тялото на принца ще бъде положено в кралската галерия, където са погребани други монарси. След като кралица Елизабет Втора почине, той ще бъде преместен в галерията с нейното семейство.

Заради коронавируса гражданите са призовани да не отиват през Уиндзор, а да наблюдават церемонията по телевизията. Летище „Хийтроу”, което се намира наблизо, ще спре работа за пет минути в часа, когато бъде обявена минута мълчание в памет на принц Филип.

Оказва се обаче, че паметта на принц Филип ще бъде почетена от много хора на малкия остров Тана. Местното население почита съпруга на кралицата като бог. Той е посетил острова през 1974 година и оттогава местните го смятат за божество. Те днес ще отправят молитви, за да може душата му да се принесе там. В страната има легенда, че принцът е техен роднина, а кожата му е избеляла, защото се е търкулна по коралов риф.

След смъртта на принц Филип бяха разкрити и много подробности за живота му и във Великобритания./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...