Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова: Ще подкрепим кабинет на „Има такъв народ“, но при определени условия
България Важно Политика

Нинова: Ще подкрепим кабинет на „Има такъв народ“, но при определени условия

Корнелия Нинова

БСП ше гласува против правителство с мандата на ГЕРБ.  Партията ще подкрепи кабинет, предложен от „Има такъв народ“, но при определени условия и няма да участва в него. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след проведения днес пленум на партията.

„БСП ще даде подкрепа при следните условия: Бързи и последователни действия за намаляване на пандемията, борба с корупцията, възстановяване на парламентаризма, обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, прозрачност на процеса на договаряне на оперативните програми с ЕС, изменение в изборното законодателство“, отбеляза Корнелия Нинова.

По думите ѝ, ако партията, която предлага правителство, смята да осъществява действия, които противоречат на БСП, тя няма да получи подкрепа от парламентарната група на „БСП за България“. Ако БСП получи мандат – Националният съвет ще вземе решение“, категорична бе Нинова.

Тя коментира, че на заседанието на Националния съвет не е бил поставен въпрос за свикване на конгрес на БСП.

Корнелия Нинова добави, че Националният съвет е изразил позиция за подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. „Формираме работна група от 5 човека, които да започнат разговори с президента и вицепрезидента за формулата за явяването им. Предстои да се одобри обхвата на тези политики. Отчетохме като обща грешка, че не издигнахме по-рано кандидатурата на Румен Радев“, отбеляза Нинова.

Тя допълни, че  пленумът е  решил до 30 април местните структури да направят анализи за представянето на изборите и до 15 май Изпълнителното бюро ще ги обобщи и ще внесе на пленум план за действие.

„Вчера Изпълнителното бюро на БСП проведе среща с младежкото обединение. Всеки има право да изразява мнението си и да ми иска оставката, не съм се извинявала на никого.
Само да припомня, че съм избирана пряко от всички членове на партията и хората, пред които съм отговорна, са тези, които са гласували за мен, допълни Нинова. /ПловдивПрес

Още новини по темата

БСП подкрепи Румен Радев за втори мандат, критики към Нинова на пленума

Напрежение пред „Позитано“: Младежи искат оставката на Нинова, появи се бус с емблемата на СДС

Калоян Паргов: БСП загуби 4% от гласовете заради липсата на ясна подкрепа за Радев

Важен пленум на БСП- обсъждат загубата на изборите и подкрепата за Радев

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...