Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Нов вариант на COVID-19 регистрираха във Великобритания
COVID-19 Важно Свят

Нов вариант на COVID-19 регистрираха във Великобритания

COVID-19

Нова разновидност на коронавируса, идентифицирана за първи път в Индия, е регистринана през април във Великообритания, съобщи ТАСС.

Националната здравна служба на Англия обяви, че в кралството са регистрирани 77 случая на зараза на новия вариант B1617 на коронавируса. От тях 73 са в Англия и четири – в Шотландия.

Специалистите са класифицирали B1617 като категория „вариант за изследване“, пише БТА.

Коментирайки съобщенията за откриването на нова мутация на вируса, британските власти не изключиха, че може да затегнат влизането в кралството от Индия, която да бъде включена в списъка на държавите с „висок риск“, при завръщането от където всички пристигащи трябва да прекарат десет дни в карантина в хотел за своя сметка. В същото време Лондон все още не планира да отмени посещението на премиера Борис Джонсън в Индия, планирано за края на април, съобщи Даунинг стрийт 10.

Поради разработените методи за секвениране на генома на вируса във Великобритания редовно се откриват нови варианти на коронавируса. Всички мутации в страната са разделени на два типа – „изследвани варианти“ и „предизвикващи безпокойство варианти“. Вторите включват откритите в Кент, Бристол, Бразилия и Южна Африка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...