Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Туризъм » Отлив на чуждестранни туристи за празничните дни по Черноморието
Бизнес България Важно Туризъм

Отлив на чуждестранни туристи за празничните дни по Черноморието

Албена
Албена

Дни преди старта на летния туристически сезон много от хотелите по Северното Черноморие няма да отворят врати за Великден. Причината е отливът на резервации на по-голямата част от чуждестранните туристи, съобщи Нова.

„Тези PCR тестове се оказа, че са голяма пречка основно за влизането в България на чужди гости и много е важно министерството да предприеме много бързи мерки за отваряне на зелените коридори за гости, които идват да почиват в България”, смята Христо Пенев, зам.-директор на курортен комплекс „Албена“.

И така въпреки перфектните условия за летен туризъм от общо 30 хотела в Албена за Великден ще отворят само три.

А от Варненската туристическа камара цитират примера на съседите. „Всички държави около нас са невероятно активни в промотиране на услугата си за туризъм, а ние изоставаме в това отношение”, каза Илин Димитров, председател на Варненска туристическа камара.

Така на практика на браншът остава да разчита основно на български туристи, а добрата новина в случая е, че голяма част от тях ще открият летния сезон по родното Черноморие.

„Поемането на разноските за PCR тест би било трудно. Крачката би била облекчаваща, но тя ще бъде тежка за бизнеса”, обясни в студиото на „Събуди се” Павлина Илиева от „Бъдеще за туризма”.

„Туризмът винаги се е отличавал като особено форма на стопанска дейност. Той е изключително гъвкав отрасъл. Ние можем да поемем разноските по PCR теста, но при връщането си в родината той ще трябва да бъде в карантина. Това обезсмисля цялата идея”, добави заместник-председателят на Асоциацията на туристическите агенции проф. Георги Рачев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...