Quantcast
Новини Пловдив » Регион » В Стамболийски събарят незаконни къщи на роми вандали
Регион Стамболийски

В Стамболийски събарят незаконни къщи на роми вандали

Една от незаконните къщи.

Роми вандали тормозят хората в кв. „Партизана“ в Стамболийски. Ромите са от Димитровградско, а кметът Георги Мараджиев е издал заповеди за събарянето на незаконните постройки, в които са се настанали вандалите.

„Има напрежение в квартала и то идва от обитателите на незаконните постройки – обиждат съседите, крадат, хвърлят камъни по минувачите и законните собственици в квартала са в правото си да търсят защита. Още през 2019 година издадох заповед и стартирахме процедура по събарянето на незаконните постройки, като до момента сме минали през всички законови мерки, които е необходимо да бъдат извършени. Никога не съм имал намерение да бутам незаконни къщи, защото съм разчитал първо на съзнанието на хората, за да не се стига до събаряне на жилища, било то и бараки“, коментира Мараджиев.

По думите му е говорил с ромите в „Партизана“, получил е уверение, че ще спрат да създават напрежение в квартала. Началникът на РУ Стамболийски Ангел Керпиев също е разговарял с тях, но няма промяна в поведението на ромите.

„Идва моментът, когато напрежението не може вече да продължава и трябва да потушим искрата преди да е станал пожарът и преди да се случи непоправимото. Затова издадох заповед, с която в 14-дневен срок, ако живеещите в незаконните постройки не ги съборят сами, ще ги събори ОП БКС. Готов съм за най-строгите мерки, защото, ако някой не го разбира, крайно време е да разбере, че законите трябва да се спазва от всички. Мерките, които ще вземем, са абсолютно законни. Ще приложа цялата сила на закона, защото хора, които не уважават съгражданите си и не могат да се интегрират, нямат място в квартала и в града, и ще трябва да си потърсят друго убежище“, коментира още кметът на Община Стамболийски.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...