Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ГЕРБ: България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо
България Важно Политика

ГЕРБ: България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо

Даниел Митов, Десислава Атанасов и Томислав Дончев

България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо, дори това да означава ГЕРБ да е в опозиция.Има вариант да върнем мандата, не желаем да губим време. Нямаме желание да бавим процедурата. Това заяви пред журналисти вицепремиерът в оставка Томислав Дончев след консултациите при президента Румен Радев. По думите му сега никой не иска да управлява, всички искат да се карат на ГЕРБ.

„Ако не стигат двама или трима народни представители на правителство на „Има такъв народ, за да има стабилно управление, ще ги подкрепим“, увери той.

„ГЕРБ след редовни избори е първа политическа сила и заявихме своята отговорност към държавата да предложим състав на Министерски съвет. Обсъдихме и важни теми от дневния ред – предизвикателствата пред държавата, Планът за възстановяване. За нас е важно да има работещо правителство възможно най-бързо. Всеки ден българските граждани очакват от Народното събрание важни и отговорни решения, обясни Десислава Атанасова- председател на ПГ на ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Даниел Митов каза, че в следващите дни ще стане ясен състава на кабинета,  който предлага коалицията. „България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и възстановяване на икономиката след ковид. Обърнахме внимание на езика, който се ползва в парламента и извън него. Един лидер тук преди дни каза, че ГЕРБ трябва да изчезне, такъв език е недопустим. Надяваме се да се върне диалогът и нормалният политически разговор в парламента, каза той./ПловдивПрес

Още новини по темата

Радев на консултации с ГЕРБ-СДС: Не бързам със служебен кабинет, не съм архитект на коалиции

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...