Quantcast
Новини Пловдив » България » Манолова на консултациите при Радев: Ще подкрепим кабинет на промяната
България Важно Политика

Манолова на консултациите при Радев: Ще подкрепим кабинет на промяната

Румен Радев посрещна Мая Манолова, Татяна Дончева, Николай Хаджигенов

Бихме подкрепили кабинет на промяната, каквото е очакването на българския народ. Това заяви председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова на консултациите при президента Румен Радев преди връчване на мандат за съставяне на правителство.

„Вие сте последната парламента група, но искам да подчертая дебело, че вашето присъсвие е изключително важно. Вие вляхте в 45-ото НС нова енергия и страст. Това е добре, дебатът трябва да се води в българския парламент. Разчитам много и на вашия опит, така че търсим баланса между законодателни промени и времевия диапазон, в който да бъде създадено ново правителство“. С тези думи се обърна Румен Радев към представителите на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, Татяна Дончева и Николай Хаджигенов.

Председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова посочи, че парламентарната група е група на гражданите. „Нашите приоритети са в четири основни насоки. Първият е умелото управлението на пандемичната криза. Вторият приоритет е свързан с очакванията за незабавна икономическа подкрепа – като за бизнеса, така и за домакинствата и уязвимите групи. Третият приоритет е свързан с очакването да има стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи реформи в съдебната система. На четвърто място хората очакват от нас сформирането на стабилен кабинет, който да застане зад тях и да върне доверието им в институциите“, изброи тя.

Манолова обяви, че от „Изправи се! Мутри вън“ няма да подкрепят правителство, излъчено от ГЕРБ. „Бихме подкрепили партиите на протеста. Бихме подкрепили кабинет на промяната, каквото е и очакването на българския народ“, подчерта тя.

Румен Радев заговори за хипотезата за връчване на третия мандат, ако първата и втората по-големина партии не съставят кабинет. Манолова обаче подчерта, че групата на „Изправи се! Мутри вън!“ имат  14 народн представители и е малко вероятно третият мандат да отиде при тях. „Третият мандат би бил възможност за реалииране на принципа „Съединението прави силата“. Ваша е отговорността на кого ще връчите третия мандат и ще се сформира ли кабинет на промяната“, обърна се тя към държавния глава.

Тя припомни, че в парламента са внесени 11 законопроекта. „Утре ще насроча първото заседание на Комисията по рвизията на управлението на Борисов. Българските граждани имат огромно очакване да има справедливост и да знаят къде са отишли парите на данъкоплатците“, коментира Манолова. /ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов пред президента: С 27 депутати не може да претендираме за третия мандат

Мустафа Карадайъ: Досега конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени

Радев към ДПС: Стои въпросът за трети мандат. Карадайъ: Ще подкрепим кабинет на трите нови партии

Нинова: Ако ИТН не желае нашата подкрепа, значи, не я желае

Радев пита БСП за третия мандат. Нинова: Националният съвет ще реши. Ще подкрепим ИТН с условия

Тошко Йорданов: С партии на статуквото няма да влизаме в коалиция

Румен Радев към „Има такъв народ“: Към вас са насочени очакванията на българския народ

ГЕРБ: България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо

Радев на консултации с ГЕРБ-СДС: Не бързам със служебен кабинет, не съм архитект на коалиции

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...