Quantcast
Новини Пловдив » България » Мустафа Карадайъ: Досега конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени
България Важно Политика

Мустафа Карадайъ: Досега конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени

Мустафа Карадайъ

Ние обявихме, че няма да подкрепим предложено правителство на ГЕРБ или БСП. Бихме подкрепили правителство на новите партии с ясни цели. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Според него от 11 години сме свидетели на модел на арогантност, противопоставяне и агресия. „Този модел трябва да бъде променен. Това е заявката и на избирателите. Трябва да възстановим нормалността в България“, каза той.

Досега конкретни разговори за съставяне на правителство не са били водени. Карадайъ отхвърли твърденията за координация на действията на Росенец между „Да, България“ и ДПС. „Прекият участник в акциите на „Росенец“ беше господин Борисов и негови хора. Това са негови координирани действия с „Да България“ и не трябва да ни прехвърлят топката“, заяви Карадайъ.

Той е категоричен, че формацията ще подкрепи новите партии за създаване на кабинет, само ако имат ясна програма за бъдещето на страната.

„Моделът на правене на политика, на който сме свидетели от 11 години, а именно омраза, разделение, противопоставяне, арогантност и агресия, в момента продължава от една парламентарна група в НС“, каза лидерът на ДПС. По думите му този модел трябва да бъде променен и точно това е показал и вотът на избирателите.

„Трябва да възстановим нормалността в политиката, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността“, смята Карадайъ.

Още преди разговора с Румен Радев насаме, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ бе категоричен, че формацията му няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП, но е склонно да гласува „за“ кабинет на някои от трите нови партии в парламента./ПловдивПрес

Още новини по темата

Радев към ДПС: Стои въпросът за трети мандат. Карадайъ: Ще подкрепим кабинет на трите нови партии

Нинова: Ако ИТН не желае нашата подкрепа, значи, не я желае

Радев пита БСП за третия мандат. Нинова: Националният съвет ще реши. Ще подкрепим ИТН с условия

Румен Радев към „Има такъв народ“: Към вас са насочени очакванията на българския народ

Тошко Йорданов: С партии на статуквото няма да влизаме в коалиция

ГЕРБ: България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо

Радев на консултации с ГЕРБ-СДС: Не бързам със служебен кабинет, не съм архитект на коалиции

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...