Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Общината събира стари батерии и акумулатори
Градът Пловдив

Общината събира стари батерии и акумулатори

Батерии

Община Пловдив за поредна година организира кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА).

В периода 19 – 23 април 2021 г. гражданите могат безвъзмездно да предават тези отпадъци на адрес: Пловдив, район „Северен, ул. „Георги Бенев“ №4, площадка на „Универсметал“ ООД от 9.00 до 17.00 ч.

Други отпадъци от домакинствата, включително и опасни отпадъци, могат да бъдат предавани на площадката за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, която се намира в базата на ОП „Чистота“ на адрес: район „Южен“, ул. „Даме Груев“ № 64А, всеки ден от 8:30 до 17:00.

Тежките метали, които се съдържат в негодните за употреба батерии и акумулатори, се натрупват в почвата, въздуха и водата. Електролитите са токсични за всички водни организми, поради промяна на рН стойността. Не допускайте електролит да попадне във водоемите, канализационните води и почвата!

В законодателството на ЕС се обръща особено внимание на батериите и акумулаторите. В Националния план за управление на отпадъците е заложено разширяване на обхвата на системите за събиране на НУБА чрез осигуряване на места и съдове за събиране в населени места, в които няма такива, както и засилване на контрола върху търговските обекти, предлагащи на пазара БА, за изпълнението на задълженията им за предоставяне на съдове за събиране на НУБА и на информация на потребителите за местата за предаване на НУБА.

Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената им възможност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...