Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Прокуратурата подхвана незаконната търговия на Руския пазар
Бизнес Пловдив Съд и Прокуратура

Прокуратурата подхвана незаконната търговия на Руския пазар

На незаконен пазар до Руския се продават невъобразими неща в невъобразими условия.
На незаконен пазар до Руския се продават невъобразими неща в невъобразими условия.

Окръжна прокуратура – Пловдив, разпореди  да бъде извършена мащабна проверка на т. нар. Руски пазар в града по реда на надзора за законност. Тя е възложена на ОД на МВР – Пловдив, на ТД на НАП – Пловдив, ОДБХ и РИОСВ – Пловдив, и при нея трябва:

Да се установи какъв е статутът на обособилото се като тържище място на територията на  Пловдив, популярно с наименованието Руски пазар – функционира ли като регламентиран пазар, от кого се стопанисва, отдавани ли са на място под наем терени и/или павилиони /сергии/ за извършване на търговска дейност, от кого.
Извършва ли се в самото тържище и/или в райони в непосредствена близост търговска дейност по продажба на храни, напитки и други стоки, при какви условия и от кого.
Ако се установи извършване на търговска дейност по смисъла на предходната точка, декларират ли се приходи от нея по надлежния ред.
Извършва ли се търговска дейност със защитени видове птици и от кого.
Извършват ли се в района дейности по нерегламентирано горене на отпадъци и от кого.

В изпълнение на част от така поставените задачи на 18.04.2021 г. са проверени 21 търговски обекти на територията на тържището. Започнати са 2 досъдебни производства по чл.172б от НК – за нерегламентирано използване на търговска марка, като са задържани 2 лица. Иззети са около 260 артикула, носещи чужди търговски марки.

От Областна дирекция по безопасност на храните са съставени 4 констативни протокола, 1 акт за установяване на административно нарушение и 1 разпореждане за унищожаване, като е иззета около 100 кг прясна риба, без документи за произход. Съставени са и 4 акта за установяване на административни нарушения, касаещи продажба на живи животни. От РИОСВ са съставени 3 акта за установяване на административни нарушения за продажба на пойни птици. От страна на Фискален контрол при НАП са съставени 2 констативни протокола и 1 обект е запечатан за неиздаване на касов бон. От 3 РУ при ОД на МВР – Пловдив е издаден 1 акт за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи.

При проверката Общинският инспекторат ще издаде предписание на кмета на район „Северен“ за почистване на нерегламентираните сметище и  пазар.

Срокът за приключване на проверката по всички пунктове е едномесечен, като на проверяващите органи е указано във всички случаи на констатирани в хода ѝ престъпления и/или административни нарушения, незабавно да се пристъпи към тяхното разследване и документиране.

Още

Съкровища като на Том Сойер предлагат на неделния пазар в Шекера

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...