Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Проучване във Великобритания изследва дали преболедувалите могат отново да се заразят с COVID-19
COVID-19 Свят

Проучване във Великобритания изследва дали преболедувалите могат отново да се заразят с COVID-19

У нас вече се срещат 30 щама на коронавируса
COVID-19

Британски учени започнаха днес изследване, в което участниците, прекарали вече КОВИД-19, ще бъдат умишлено изложени отново на коронавируса, за да се проучи имунния отговор и да се види дали хората повторно ще се заразят, предаде Ройтерс.

През февруари Великобритания стана първата страна в света, разрешила изпитания с хора, при които доброволци умишлено са излагани на коронавируса, за да се съдейства за изучаването на КОВИД-19.

Сегашното изследване се различава от предишното по това, че не се стреми към заразяване на хора за първи път, а търси да проучи възможността за повторно заразяване на хора, които вече са прекарали КОВИД-19, за да получи по-голямо разбиране за имунитета, допълва БТА.

„Информацията от този труд ще ни позволи да измислим по-добри ваксини и лечения, а също да разберем дали хората са защитени, след като са прекарали КОВИД-19, и за колко дълго“, каза ваксинологът от Оксфордския университет Хелън Макшейн, която е главен изследовател в проучването.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...