Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „Росенец“ вече официално е плаж
България Важно

„Росенец“ вече официално е плаж

Координатите със забранената територия край парк Росенец.
Горещата плажна ивица край парк Росенец.

Плажът в „Росенец“, за който имаше масов протест през миналото лято, вече официално е плаж. Теренът, който досега се водеше земеделска земя, вече е нанесен в кадастралната карта като крайбрежна плажна ивица.

След като Министерството на туризма констатира през миналата година, че пясъчната ивица в „Росенец“, в непосредствена близост до т. нар. летни сараи, е плаж, Агенцията по кадастър извърши замервания и изготви специализирана карта за морски плаж, предава БНР.

Заповедта за издаване на картата, както и предварителното й изпълнение беше обжалвано от фирма „Стрейтлайн“, свързвана с Ахмед Доган и представлявана от арх. Калин Тихолов. Съдът вече е допуснал изпълнението й, коментира депутатът от „Демократична България“ Димитър Найденов:

„Вече в резултат на нашите действия от лятото насам и по наше искане този плаж фигурира в кадастралната карта като такъв. И по-важното, което е – това е част от моята стратегия да поправя грешката си с гласуването на Общинския съвет от 28 април 2020 г. и обещанието, което поех тогава, да направя всички възможно да върна пътя на гражданите на Бургас“.

Решението е окончателно, поясни Димитър Найденов и пътят до плажа трябва да бъде запазен. Сега предстои да се издаде акт за държавна собственост и ивицата да бъде категоризирана от Министерството на туризма.

Още

Христо Иванов с опит да проникне в морското имение на Доган, гардове го изблъскаха във водата
“Доган сарай бийч фестивал” се провежда в Ресенец
Забраниха достъпа по море в района на парк „Росенец“
ФБ група „Ходи ми се на плаж на Росенец“ планира събиране там на 11 юли
Премахнаха оградата към плаж „Росенец“
Близка до Доган фирма жали искането бреговата ивица в Росенец да стане плаж

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...