Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев към „Има такъв народ“: Към вас са насочени очакванията на българския народ
България Важно Политика

Румен Радев към „Има такъв народ“: Към вас са насочени очакванията на българския народ

Румен Радев посрещна представителите на "Има такъв народ"

„С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на „Има такъв народ“ в 45-ото Народно събрание и в цялост в политическия ред на страната. Трябва да се състави отговорно правителство възможно най-скоро, с устойчива парламентарна подкрепа. В това отношение към вас са насочени очакванията на българския народ. Това заяви президентът Румен Радев пред представители на „Има такъв народ“, които дойдоха на консултации на „Дондуков“ 2. Както ПловдивПрес съобщи ГЕРБ-СДС беше първата политическа сила, която дойде на среща при държавния глава преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

От „Има такъв народ” в сградата на президентството пристигнаха председателят на парламентарната група и зам.-председател на партията Тошко Йорданов и депутатите  Филип Станев и Виктория Василева.

Румен Радев припомни, че от ГЕРБ-СДС са обявили, че ще съставят кабинет и се обърна към „Има такъв народ“ с думите: „Не искам да се превръвщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието, отговорността идва при вас. Надявам се да чуя вашите намерения и готовност за съставяне на правителство. При какви условия бихте съставили правителство, каква е вашата граница на компромис.“

„Вашата роля е отговорна, очакванията към вас ще растат. Надявам се всички избраници в 45-ото НС да бъдат на висотата на очакванията на българските избраници. Българският народ очаква да имаме редовно и отговорно правителство“, каза още веднъж президентът.

Зам.-председателят на партията Тошо Йорданов от своя страна поздрави президентската институция, че  спазва Конституцията и законите на страната. „Ние като политическа сила също мислим да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. Ще обсъдим, надявам се конструктивно, какво мислим ние в така създалата се ситуация“, заяви Йорданов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Радев на консултации с ГЕРБ-СДС: Не бързам със служебен кабинет, не съм архитект на коалиции

ГЕРБ: България трябва да има работещо правителство възможно най-бързо

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...